Help please 🥺

Ada yang pandai baca scan x? gambar ni dari TVS scan.. doctor ckp pregnant, buat bhcg pun dpt result pregnant (1200++).. tp pakar gh xdapat nak confirm berapa weeks sbb irregular period & kantung sekecil itu.. pakar suspect pregnant around 4weeks, tp x dpt bg confirmation lg.. suruh repeat next 2 weeks.. ada moms pengalaman lebih kurang sama? sy risau 😭 #pleasehelp #advicepls #firsttimemom #firstbaby #ingintahu #pregnancy

Help please 🥺
10 Balas

kalau hcg mmg dh tinggi mmg awak tengah pregnant tu. xpe follow je advise dr doctor. dtg semula repeat scan nnt. kalau 4w mmg belom nampak pape lg. nak nampak kantung awak boleh scan semula masa 6@7w. kalau nak nampak baby & heartbeat scan masa usia kandungan awak 8@9w dan ke atas. inn shaa allah, selagi xde spotting dn bleeding tu mean kandungan awak okay. continue makan asid folid sampai awak buka buku pink.

jangan risau sis, awal pregnancy memang akan nampak penebalan dinding rahim saja, lagipun kalau nak nampak kantung baby bacaan bhcg adalah 3000 ke atas, tunggu lagi 4-7 hari, jangan risau, sebab awal² memang tak nampak lagi, termasuk la buat tvs. nanti dah masuk 7 weeks baru nampak jantung dengan janin sekali

Jgn risau sis sama sy pun dulu cm tu walaupun period sy regular cuma sy first time prgnant x pandai tahu bile time subur so time positive sy tak tahu berapa minggu… nanti after few week dtg lagi insyallah masa tu nmpak dah… sy pergi after 3 week eh nampak dah dia.. comel jer…

saya pun macam ni, masa awal awal tahu pregnant. comel jeee, lepas 2 minggu scan balik dah ada dah kantung and yolk sac, In Shaa Allah semua nya okay. doa baik baik. jaga diri. sekarang siap dah ada jantung and bentuk dah.

Hcg 1200 mcm ni lebih kurang 4-5w ja tu masi awal lagi. Nmpak kantung pun kira untung dah tu. Ade orng kantung pun x nmpak lagi. Nnt 2w repeat scan confirm ade baby dah tu

1y ago

Eh 6w mcmtu

Saya 4.5 weeks scan tvs macam ni juga. Kecik sangat. Repeat scan 7 weeks plak, dah nampak janin dah siap dengan heartbeat. Jangan risau ya. Masih awal lagi.

klau 4w normal xnmpk lg sis...cuma akn nmpk kntung atleast 6w keats . Jgn terlalu stress sgt xelok utk kndungan. InsyaAllah ada rezeki tu nnti

sabar ..fikir yg positif saja dan berdoa pd Allah

dah ada kantungggg

awal lg tu