Boleh ke tak ya?

Ada yang kata tak boleh makan tembikai lagi-lagi 1st trimester. Betul ke? Buah apa yang bagus ya? #SeriusTanya

20 Balas

tembikai tu ok je klu nk mkn cuma kne ada limit lh sbb manis kn.boleh try avocado ,jambu batu pun bgus untuk naikkn hb,delima pun bgus jgk untuk baby

boleh je mkn bg sy la.. dr trimester 1 -3 mmg tembikai n jambu batu faveret sy sbb nasi X lalu mkn hari2 mkn buah tembikai n buah2 lain jg

Rasanya ok je sis.. maybe yg kata tak boleh tu geng carnivore diet yg mengharamkan buah2an kot? 😅 entahlah..

Kalau ada gdm betul xelok.. tapi kalau xde pape, blh je mkn…janji berpada2..

6mo ago

Kencing manis masa mengandung..

boleh je makan tmbikai sis... sbb tembikai boleh kurangkan mual n muntah

6mo ago

ok baik ☺️

buah naga ngan betik elok amal.. ni doktor la bagitau... boleh la amalkan

Boleh makan sis kenapa pula tak boleh makan ?

tembikai elok la untuk bnykkan air ketuban

np xblh sy mkn je xde ap pn nenas yg xblh

buah apa yang bagus? buah tembikai