Due 04/11/2023

Ada yang dah bersalin or dah ada tanda2 nak bersalin?? Kita still menunggu & sesi pujuk memujuk anak lagi untuk keluar😂Takut pulak sebab dah nak dekat due tp anak still suka duduk dalam perut🥰#firstmom

16 Balas

saya 4.11 . 17.10 dgn 21.10 g spital sbb ingatkan nk branak dah . tatau mcm mna rasa contraction . org ckp sakit kt ari2 . kita pon pegi la . skli false cntrction . haha y kali kedua . ingatkan ketuban rupanya keputihan y kluo . tp bukaan 1cm 2 kali pegi pon still 1 cm . ni kalau x gb lg 5.11 kena admit . haih ya Allah . harap2 xperlu la smpai admit mcm tu . harap2 babh nak la kluo dengan selambernyeee . 💕 moga kita semua dipermudahkan urusan bersalin . aamiinn

Sy bby ke tiga pn lambat keluar.. org kata kalau da beranak byk kali lg cepat keluar.. expect kluar awal mcm ank no 2.. 37w.. ni da 38w pn x de apa tanda lagi😩 x tahan da rasa sb sakit pinggng sgt2.. tdo mlm x lena.. pastu mencucuk2 ke bhgian bwh.. risau bby besar sb sblm ni deliver both bby 2.8kg je.. bdan sy jnis kcik.. kalau bby besar tkot kna czer😭

Tanda²🤔Malam sblom saya bersalin.. ada keluar lendir² mcm keputihan bnyk.. esoknya subuh saya dh start rsa contraction kerap.. Due date 24hb tapi baby nak keluar awal 13.10🤭 Awak get ready jelaa dh nk dekt.. dont worry.. bnykkn zikir..selawat.. bnykkn doa prmudhkn bersalin dngn semudh²nya.. Sy pon new mom

6mo ago

cintraction tu mcm mna . sy ni kelieu tahap dewa dah . g spital false cntrction . 2 kli g . 1cm je bukaann . dh 2 mggu mnunggu xda rasa apa pon .

saya 3/11 pon masih tkde tanda.. kena warded 29/10 untuk induce kalau tkde tanda jugak.. doc tknak kandungan lebih 39w tambah bby besar.. doa2 laa keluar tanda sebelum serahdiri nanti.. 😑

6mo ago

wah ahad ni ke . moga dipermudahkan sis 💕

Saya pun masih belom deliver . due 3/11 . Masih seronok lagi baby dalam perot . Dah exersice macam2 dah 😂 . Tapi asyik kene false contraction je . belom contraction asli

sy due 5/11 pun belum ada tanda2 lagi.. bru hari ni ada sikit rasa perut kerap mengeras.. yg tu panggil contraction palsu ke? ni 1st time belum ada pengalaman lagi😅

6/11 . masih tenang d posisi. cuma kerap kena braxton Hicks je. kejap sakit kejap hilang. xsbr nk deliver jgk ni. sakit badan nk tdo malam xslesa betul.

saya sis, sama edd baby kita 04/11 🤰🏼. Insha Allah tak overdue harapnya. moga dipermudah dan dilancarkan urusan bersalin ibu2 sekalian 🥰

sy 5.11 blm bersalin lg. samalah puas pujuk, exercise masih takde tanda. kalau x bersalin jgak sblm due , 4.11 da kne admit.

6mo ago

39weeks

Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis. Saya 37 weeks dahhhh berdoa moga Allah mudahkan urusan ❤️