Persediaan menyusukan bayi

Ada x tips nak banyakkan susu ibu sebagai persediaan untuk menyusukan bayi waktu bersalin nanti? #firstbaby #1stimemom

2 Balas

usually susu mmg dh ada before kita deliver tu even bby keluar nti pun susu mmg ada cuma susah nk keluar kalau bby takpandai nk nyonyot. so kita la as mom kena rajin picit n urut supaya keluar. InsyaAllah but incase mmg kurang susu dlm tgh pregnant ni rajin2 minum susu makan kek pun boleh jadi susu byk tau😁. cer try mesti rasa denyut2 hehe. nti lps bersalin boleh minum air rebusan buah2an utk tambah susu . kalau nk senang skrg byk je produk tambah susu mcm capsule lagi senang. 😊 GOODLUCK MOM

sis boleh buat power pumping. cara boleh google. pengambilan makanan berkhasiat juga membantu.kerapkan skin to skin dgn baby. naikkan mood bg happy. insyallah akan membantu susu meningkat. Kerap/jaga waktu pump every 2@3 hours sis boleh try Innate Lactea, milkbooster campuran kurma merah, longan, barli. insyallah kalau serasi dpt menambahkan susu badan dan mnjadikan susu pekat. boleh whatsapp sy jika berminat 0109268238 - Myra