Takda denyutan janin

ada x ssiapa kat sini pngalaman mcm sy bleeding dah 3 hari.cek kat klinik swasta tdi,scan xda degupan jantung baby,klu ikutkan harini da 11weeks.tp dlm scan bru 8weeks..klinik swsta ckp kena pegi hspitl utk cuci..tp bole ke sy nak tggu keajaiban dlm 3 hari mcm tuh..mana la tau kot ada berita baik nti😭😭😭#pleasehelp

9 Balas

Sy dh 3x gugur .. 2x sama sebiji mcm sis alami.. mmg xde rezki.. petua nya, minum air suam panas banyak2.. memudahkan janin keluar dgn baik. X perlu ke hos utk cuci.. dia akan turun dgn sempurna.. alhmdulillah now sy pregnen lagi kali ke4 ,, alhamdulillah kali ni betul2 jaga .. inshaAllah ada rezki utk awak ..

2y ago

msyaallah .trima kasih utk petua nya...sy ikhlas kan apapun..smoga ada rezki sy lepas ni...selain air suam..apa lg utk cpt dia turun sendiri..trima kasih

kalo ikut bacaan sy kt google, pengalaman² mmy yg kt google tu ckp janin tak jd...sbb masa scan baby kecik dari saiz weeks sebenar kn... wallahualam ...bukan nk takut²kn awk...takpe awk cuba la tggu... mudah²an ade keajaiban...

2y ago

ya sis..x apa..nak buat mcm mna lg..huhu

Boleh je tunggu dlu sis. Mcm sy ikut tarikh period dah 11 weeks tp scan baru 8 weeks. Baby n heartbeat semua ada. Repeat scan 3 kali, 10 weeks n 12 weeks. Alhamdulillah baby survive. Sy punya date pun lari

2y ago

yakah..smoga ada keajaiban..

sama kes sy, dh 9weeks degupan jantung pun tkde, doc bg masa 2mggu if sama kena cuci😪😪

2y ago

Mcm biasa tkde sakit tkde apa, sy start bleeding 10/1 sikit sikit ja, 3hari lepas deret bleeding coklat2 mcmtu tp byk. sy pergi PAC terus. scan atas kantung dri awal smpai skrg masih kecik. bila scan bawah baru nmpk. ada yolk sac je. jantung semua takda. kemungkinan doc ckp janin tk membesar, ikutkan sy dah 9minggu. bleeding kemungkinan tanda nk gugur, tu yg bg masa 2mggu utk scan semula. if sama sy kena cuci😅

Blh je sis tggu tp jgn lama sgt, takut mudarat pada diri balik. Semoga ada rezeki sis.

2y ago

ya sis..dlm 3 hari sy chekk blik..klu mmg. xada sy trpksa cuci huhu

semoga dipermudahkan segala urusan bt sis...

Threaten miscarriage maybe

2y ago

mksd nya mcm mna tuh sis

Bleeding bnyak ke sis

2y ago

x jugak.pntyliner tuh yg prtma kedua..dia spruh..yg ktiga dan arini keempt..sikit ja

bole tunggu