risau..

Ada x sape2 di sini yg setiap kali preggy x de alahan langsung..risau adik bgth smelm kwn dia gugur ..sebelum ni preggy x de alahan..katanya kot lg kuat alahan ..lg kuat kita punya kandungan..betul ke? Ada x sape2 di sini yg alahan teruk tp gugur jgk..sy sebelum ni pernah gugur x de langsung alahan..kali ni preggy dh 13w pun x de alahan..ank sebelum ni semua alahan teruk..

50 Balas

Sy ank first alhamdulillah tkde alahn.. Mkn selera... No2 ni mula2 je alahan makn.. Munth.... Da msok 18w ok dah..... Smpai skrg 25w makn selera... Bby aktif. .alhamdulillah la tnpa suami disisi bby kuat dgn abg dia

5y ago

In sya Allah..

Saya anak 1st n 2nd teruk sgt alahan,melepet je, skang pregnant anak ke 3 xde alahan, syukur sgt sebab penah rasa peritnya alahan 😅..in sha Allah walau xde alahan baby kita baik2 je kt dalam tu.. Amin..

Jangan terlalu risau sis. Bahaya buat kandungan tu. Doa baik2, pikir baik2, usaha baik2. InshaAllah semua okay. Tiada yg mampu mengatasi kuasa Allah SWT. Yakin dengan pertolongan Allah. ⚘❤💚

Sy msa 18w alahan kulit gatl2 la area payudra.. Celah ketiak... Kelangkng.. Tmpt tertutup pns.... Nak sebulan jgk tnggung gtal... Tk pkai apa... Just mndi... Kwal makn je mula2... Susu kn mnum.

5y ago

Allah.semoga di permudahkan urusan sis..semoga cepat sembuh..aamiin..

Masa preggy gugur anak ke4 sy pun xde alahan. Skrg preggy lg pun xde alahan. Risau kot² gugur jgk. Sy scan tiap 2mggu sekali. Alhamdullilah skrg 9week baby sihat dan doc bg duphaston.

Sy mengandung x da alahan pon dr ank pertama sampai ank kedua nie... Tungu nak b.Salin je... Langsung x da alahan... Alhamdulilah... Janji ank n mommy sht je... Tu yg penting.

sy takde lnsg alahan sis alhamdulillah dh 35weeks skrg.depends pada badan kita jgk semua tu.xsmua org sama.jgn risau2 yer.kalau doc ckp tkde mslh,means xpyh rsau apa 😄

5y ago

sesame kk 🤩

Sy dari awal pregnant sampai 37w langsung takde alahan. - tak muntah walaupun sekali - boleh bau semua benda - boleh masak dan makan semua benda

Alhamdulillah anak pertama,xde Alahan.xde morning sickness.cuma sikit2 Brest bengkak n x boleh bau goreng tu pun kadang2.alhmdllh baby sihat

sy lgsg tkd alahan.. sbb semua tu kene kat husband 😅 die yg muntah2.. skrg syg da 37week.. ok je tkd masalah pun baby dlm perut nih 😅😅

5y ago

Aloh..hahaha..kesian dia..x pe lah..kita tanggung keletihan..dia tanggung alahan hihi..terima kasih dik..