risau..

Ada x sape2 di sini yg setiap kali preggy x de alahan langsung..risau adik bgth smelm kwn dia gugur ..sebelum ni preggy x de alahan..katanya kot lg kuat alahan ..lg kuat kita punya kandungan..betul ke? Ada x sape2 di sini yg alahan teruk tp gugur jgk..sy sebelum ni pernah gugur x de langsung alahan..kali ni preggy dh 13w pun x de alahan..ank sebelum ni semua alahan teruk..

50 Balas

sy tunggu hari je ni nk brsalin, sepanjang tempoh ni, langsung xde mual,alahan,muntah...doa byk2 je sis, jgn pkir sgt pasal alahan...

5y ago

Ok dik..terima kasih banyak2..

Untung kalau tkde alahan time prgnt ni taw.. mcm mama sy.. mcm sy alami alahan teruk jgk la muntah² smp berjalan sikit pn jd pnt

Sy pregnant 7 weeks pun takde alahan buat masa ni...cuma jd lesu n kerap sakit kpala...insyaAllah...smoga sume baik2 yea sis...

Some mother badan kuat mmg tak de alahan. Gugur bukan sebab ada alah ke tak sis. Banyakkan berdoa ehh

Sy ni ank dah 4 semua x de alahan. Alhamdulillah semuanya membesar sihat. Doa bnyk2 dan percy pd qada n qadar ye

5y ago

In sya Allah terima kasih diana..

jgn risau sis .. sy pon ank yg first je alahan truk sis .. yg 2nd xde alahan lngsung smpai lhh brslin ..

Klau xde alahan..untung sgt2..asalkan kandungan tu kena jaga elok2...jgn terlalu lasak buat kerja..

Sy pon xde alahan jugak. Tp suka mkn aiskrim pagi hari. 🤣🤣 Dh beranak ni sakit2 lutut pulak 😅

5y ago

Kan..seronok x de alahan..klu ada alahan ermmm rasa separuh mati huhu..

I since awal pregnancy sampai bersalin tk pernah ada apa apa alahan. Okay je Alhamdulillah

Setakat anak 1st ni, saya pregnant sampai bersalin tak de alahan langsung. Alhamdulillah