Keluar lendir campur darah

Ada x mummy2 kat sini pregnant 39weeks, tngah mlam kluar lendir campur darah,tapi cuma skli sahaja perut pun xda skit apa2, lpas tu sampai keesokan pginya dah xda kluar dah,, bby kdg mngeras kdang aktif bgerak sperti biasa

2 Balas

Saya besalin tepat 39 weeks. 3 hari sebelum tu keluar lendir campur darah sikit. Sy pi hospital bukaan dah 2cm tapi tak sakit langsung. So doc pun kata boleh balik. Tapi lendir campur darah tu still keluar lagi sampai lah lusa tu ada appointment kk. Nurse sy suruh pi hospital balik sebab yelah ada lgi lendir darah tu kan so sy pergi lah walaupun tak sakit kan. Lepas tu doc seluk lgi dia kata baru 3cm. Doc siap tanya nak balik ke atau nak masuk wad sebab dah 2 kali dtg. Kalau dok wad mmg kena paksa induce sebab dah cukup minggu lagi satu doc ada ckp kalau induce kemungkinan kalau baby stress dah boleh jadi czer. Dgr macam tu terus cakap nak balik 😅 then malam tu keluar lagi lendir darah tapi makin jelas darahnya and banyak mungkin sebab kena seluk petang tu. Malam tu rasa sakit macam senguggut tu, tak sedap perut. 2 pagi tu terjaga tgh malam haa sekali sakit perut tu makin lama makin kerap. Tu lah org kata contraction rasanya. Lepas subuh tu pergi hospital terus, masuk wad tak sampai sejam. Kena seluk lagi kat wad tu diorang kata dah 6cm tak sampai sejam dok wad terus tolak dewan bersalin. Haa doc yg pecahkan air ketuban tu & petang tu selamat bersalin

1y ago

ye sis, sya pun mcam sis juga, kluar lendir darah tp kadang2 je,perut pun x sakit lgi,kadang2 je baby mengeras

awak 39weeks dh.. pergi hospital terus jgn tunggu jwapan kami disini.. awak dh sgt blh bersalin dh tu.. kdng ada soalan yg kami x perasan..