Jaundice 🥹

Ada x mummies, baby kene kuning smpai 2 minggu ?? I rase takut! Kuning kurang Tapi amik masa yg lama 🥹 kesian baby ! First2 kuning baby 200 lebih then skrng 143 ! Kita kene gi check smpai kuning tu 0 ke ?? Ade x ape2 cara atau ubat tradition untuk kuning ni ? #firstbaby #ingintahu #bantusharing

2 Balas

baby sy mula2 check 223 then makin lama makin turun amik masa seminggu lebih juga la. masa pantang sy tak makan halia lada hitam oren benda yg kuning2 dan panas sebab misi yg check sy suruh stop dulu makan benda2 macam tu. baby da turun kuning baru sy makan. dalam masa nak turun kan kuning baby tu sy makan sengkuang cina then bg full bf kt baby alhamdulillah kuning baby da turun tak payah check lagi

saya mula² check 183 kali ke 2, 161 kali ke 3, 45.. misi ckp bawah 80 kira kuning dah takde. tak perlu check up dh.