Muka sensitive

Ada x mcm sy. Kulit muka sensitive masa masuk 2nd tri area mata and pipi gatal² menggelupas. Stop dah pakai skincare. Only cetaphil. Sekarang ni nak masuk 3rd tri xtau apa punca, mungkin sebab makan laksa kot naik balik gatal² tu kulit mata dahi gatal² merah² sampai bengkak mata. Gatal² tu xdak timbul biji², jerawat, etc

1 Balas

Hormon mengandung kot. Sama le mcm saya time mengandung dulu. Takleh langsung pakai apa2 skincare, pencuci muka pun. Kalau pakai jadi naik mcm jerawat batu. Last2 biar je tak pakai pape, elok je muka balik. 😅

2y ago

haha ingatkan dah beberapa bulan ni dah ok la. sekali pakai balik naik pulak gatal² balik🤭