Xjmpa waktu subur

Ada x kt sni yg xjmpa waktu subur walaupun dh guna opk .. #seriusnanya #ingintahu

7 Balas

Saya mcmtu jugak since 2017 lepas bersalin anak first. Period mmg tak stabil, mmg tak jumpa waktu subur even setiap bulan check guna opk. Lepastu, bila dah seriously planning utk 2nd child, saya pegi jumpa doktor pakar. Then doktor bg ubat hormon, buat tvs n prescribed clomid utk matangkan telur. Alhamdulillah, now tunggu due bulan 10 ni. Saya cadangkan sis pegi jumpa doktor and bincang apa yg patut buat kalau sis mmg betul plan utk pregnant. Doktor boleh diagnose apa yg sepatutnya. Tak semestinya pegi jumpa pakar kat hospital terus. Sis boleh try cari klinik pakar wanita yg berdekatan je dulu. Service charge pun tak semahal kalau jumpa pakar kat hospital. Insya Allah affordable.

2y ago

sy mcm tkut pla nk jmpa2 Dr ni.. tkut dpt berita yg xsepatutnya pla😥

Hi sis kalau pengalaman saya mmg opk tak ngam dgn saya hari ii check hari ii la samar selama sebulan tak pernah terang so saya amik keputusan untuk tgk waktu subur saya melalui keputihan bila keputihan saya jd warna putih jernih mcm putih telur masa tu la saya subur☺️

2y ago

Hahaha haah saya pn tak pasti la kenapa saya rasa saya tak pandai guna dorang ckp hari ii kena check waktu yg sama mcm saya plak harinie buat kol 1 esoknya awal pg plak hahahah😂 Last ii check cara alami je

Pengalaman sy same mcm awak. Last2 sy cari dr kesuburan dan check klau ada ape2 masalah kesuburan. Dr pantau jugak telur dlm ovari kalau normal ke tak. Dan check klau kite ade ovulate ke tak.

Saya pernah dulu sis masa ttc anak first. Opk sentiasa ada 2 line tapi jenuh la tunggu nak sama terang tak dapat2 last2 period. End up rupanya saya ada pcos 😌

2y ago

ye ke mcm tu.. ada tnda2 x nk tau mcm mna ada pcos.. rsau la😥

Mungkin salah cara guna. Sebelum ambik test kena puasa air 2-3jam . Lg 1 tahap sensitive opk tu sendiri

2y ago

sy puasa air jgk ..2-3 jm gtu.. tpi mcm sma je

Kena kenal tanda subur; keluar lendir jernih mcm putih telur mentah.

2y ago

pna jmpa jgk ..tpi tulh mcm xyakin sbb bla cek gna opk.. xtrg pun lineny😓

tanda subur ni yg warna mcm putih telur tu..telur mentah

2y ago

pna jgk jmpa yg eggwhite tu.. tpi mcm xyakin pla😅