Minta Tips utk kawal berat badan

Ada x kan sini ibu preg yg berat naik mendadak sampai 5kilo dlm sebulan.. mcm mna nak elakkan berat kita naik? Bulan depan doc suru sy puasa and minum air gula Doc takut sy ada kencing manis🥲sy dgr klau ibu ada kencing manis kena beranak awal hmm tacod😭#firstmom

24 Balas

saya pun samaa...berat badan naik banyak every month.. tak tahu cane nak kawal sebab selalu rasa lapar 🤣 time puasa ni pun naik 2kg sebab time berbuka nak air manis jugak.. lepas ni kalau naik berat badan lebih lagi kena minum air gula lagi 🤮