25 minggu 5 hari. Diserang Sakit Pedih Ulu Hati.

Ada x ibu2 yg ada petua utk hilangkan sakit pedih ulu hati. Da mcm2 sy cuba. Urut dada dan blakang, makan betik. Ada lagi x petua yg sesuai utk ibu mengandung.

6 Balas

Sama kitaa sis. masa kena tu seksa nya tuhan je tahu. doktor ada advice saya utk jgn lambat makan & makan dalam portion yg sikit tapi kerap. jangan makan berlebihan pada 1 masa. sy dgr cakap doktor tu so far takde dah kena pedih ulu hati

1y ago

Sy rasa sbb makan pedas. Sbb last sy makan pedas terus kena sakit tu

Sy dr awal tahu pregnant dah kena serang pedih ulu hati. Sakit ya amat🥹 skg sy guna ni doktor kat KK yg bagi.

1y ago

1st sy kena. Mmg sakit sgt sis. Xdpt bernapas dgn baik. Xdpt tidur. Last2 sy ke hospital dan ditahan. Doc masukkan ubat gastrik bru ok.

Sama la sis. Nak tidur pun tak selesa. Saya ambil ubat magnesium tuu. Dr kata gaviscon pun ok.

1y ago

Sy bru keluar dri wad sis. Doc bagi sy ubat gastrik terus bagus.

Elakkan makanan, minuman, dan perkara yg bagi trigger pedih ulu hati

1y ago

💪💪

Sama sis 😭😭😭😭😭

1y ago

Iya sis kadang smpai mlm pun rasa mcm ada saja mknan mau terkeluar balik 😪

elakkan makanan pedas sis

1y ago

Tq sis. Sy rasa mungkin sy makan pedas. Sbb tu kena sakit.