Selsema Dan batuk berkahak baby 2bln

Ada x ibu² mengalami prkara yg some dgn sy.. Baby 2 bulan batuk selsema, dh pi sedut ttp batuk lg.. Dh 2 minggu.

2 Balas

Sama macam baby saya, nak masuk 2bulan batuk berkahak, kami ikhtiar tepuk2 dada depan n belakang(tgk video berdasarkan dri pakar fisio) utk cairkn kahak, then kami sedut hidung dia, elok buat lepas mndi sbb time tu mndi air suam, kahak dlm paru2 cair, ada jgk pegi klinik swasta and Dr biat neb then sedut kahak, alhamdulillah seminggu mcm tu baby saya dah tk batuk2 dah🥰

11mo ago

Alhamdulillah lps sedut kahak dan doc ajar sy tepuk dan buat sendiri kt rmh sekarang dh x batuk lg.. trme kasih sudi jwp pertanyaan sy..

Pastikan persekitaran anak bersih, sihat dan nyaman, pengudaraan yg baik juga. Mandikan dgn air suam. Urut minyak di dada dan belakang badan dgn minyak yg sesuai. Teruskan penyusuan.

11mo ago

Sama-sama. Mudahan anak cepat sembuh