GBS positive

Ada x ibu2 atau bakal ibu yang ada positive GBS . bahaya ke untuk bayi?. Cm mne rawatan time bersalin nty #firstbaby #bantusharing #pregnancy #1stimemom

1 Balas

sy positif gbs dlu...utk kita x bhya..tp utk bby bhya ckit klu brsalin normal...tp dia akn pntau bby dlm masa 48 jam selepas bersalin...😊...tp sy aritu..air ketubn leaking...dan berkemungkinan kuman tu dh kne kt bby...so,seminggu sy n bby on antibiotik...tp klu normal...xdek pe² masalah semasa pregnancy...time nk due tu,ckp kt doktor ada gbs...dia akn on antibiotik 4 jam sebelum bersalin..klu x silap...😊