X sempat haid trus pregnant lepas gugur

Hi ada x ada pengalaman mcm ni? Lepas keguguran x sempat haid thu2 pregnant? Mcmna nk kira usia kandungan dah brapa? Ke mmg nk kena scan juga baru tahu usia kandungan? Pastu masa bila nak pegi scan tu?

3 Balas

hi sama mcm sy..lepas tau je pregy sy terus p scan tvs dekat swasta and minta ubt kuatkan rahim..usia kandungan ikt scan..bila dh nmpk janin and heart rate bru dr akn tetapkan due date besalin itu pun lepas 2 3 kali scan semua dr dpt due date yg sama atau beza 2 3 hari..

1y ago

sy p klinik swasta..sy yg minta nk beli dr bagi jee..time tu baru nmpk kantung 4mingu 6hari..klu hospital and kk memg xbg..

Saya gugur bulan 10, bulan 11 pregnant lagi tanpa sempat period datang. So kalau nak tahu usia kandungan memang kena scan. Dekat buku pink saya, ruangan LMP dikosongkan sbb takde tarikh period. Doktor just isi due date je berdasarkan scan. Harap membantu puan.

pergi scan puan..sbb saya pon mcm puan jugak.saya kira lain bila scan lain pulak usia kandungan tuu..saya pegi scan usia kandungan 10week..yg 10 week tu saya kira sendiri