positif talasimia

Ada tk yg berpengalaman talasimia beta atau pembawa

3 Balas

Sy thalassemia beta carrier.. Ank 1st n 2nd mmg cecah rekod hb 9 tp alhamdulillah dua² ok je lahir normal berat 2.8 dn 3.1..mommy je yg kene check-up stp 2 weeks.. Pastikan mkn kerang, jambu batu, sayuran hijau..kurgkn minuman berkafein.. Rehat kena cukup n jgn stress² ye 😉

6mo ago

alhamdulillah..insya allah sis..tq ye

Kwn sy talasemia carrier. HB mmng bawah 9 je dia ckp. Bersalin baby pun halus tp lps bersalin baby mkin bambam. sihat je. Sis jgn risau k

6mo ago

ye..masa buat buku 10.5..last check 8.4 tu pun lps tau ade tlsemia...insya allah,baby sihat..harap sampai bersalin nanti semua baik2..tq yr sis..strees jgk bila ingt2

macam saya pembawa.. Alhamdulillah anak pertama sihat,skrg saya pregnant anak kedua,,hb drop 9.. InshaAllah,,doa yg baik2...

6mo ago

sy anak 1st xde check,ank 2nd ni bru tau..hb mmg drop smpai 8.4..harap anak sihat je..tq ye sis