Nak masuk trimester ke 3 , baby semakin kerap menendang dan bergerak.

Ada tips untuk trimester ke 3 ?#ingintahu #firstmom

3 Balas

baby dh membesar so mmg akan terasa bila dia bergerak dan tendang.. bila masuk 3rd trimester ni mmg dh xde tdo2 dgn tenang ni.. xpe sikit je lg xlama lg awk jumpa la budak yg suka tendang Tu😂. nt saat2 mcm ni awk akan rindu bila dia dh keluar..

Dh start kire prgrakn bby ke blom?nnt 28w nurse kk akn suh kire prgrakn bby dr pkul 9pg hgga 9mlm..ckup 10 tndangn yg kuat ke x..lau xckup kne pegi hospital..so better rse bby tu mnendang dr dy xmnendang sis..xtendg tu yg akn mrisaukn kite..

nk tips mcm mana ya? mmg itu sepatutnya...makin aktif. tapi nanti makin nk due, pattern gerakan makin slow. kena betul2 fokus masa nk kira gerak nanti.