tips tambah berat baby

Ada tips tak untuk naikkan berat baby yang dah boleh makan? Boleh komen di bwh,terima kasih ?

1 Balas

Tambah kalori dalam makanan anak. Cthnya, tambahkan yogurt full fat, cheese, cream cheese, santan (8m). Untuk protein boleh tambah ayam, daging, telur. Gunakan unsalted butter, ghee atau olive oil untuk menumis

5y ago

Kalau 6m, buat bubur titiskan extra virgin olive oil. Nanti da 7m, boleh tumis guna unsalted butter