Anak susah nk tidor

Ada tips tak nk bgi ada senang tdor? Dah try 5s. Tapi bila letak dlam baby cot, 10 minit je pastu terjaga balik 😭 Risau anak x ckup tdor.

6 Balas

hai sis, baby saya kena pastikan dia betul2 kenyang, sendawa dan pampers tukar sebelum tidur. tapi adakala merengak juga lagi2 2 bulan pertama. takpa kita ikhtiar je ya. gendong dia atau buai sebelum tidur smbil zikir2 atau buat bunyi nafas kita dekat telinganya jika digendong. mcm dia dengar diri dia dipeluk. incase dia tak nak juga cuba yg white noise bunyi hujan@ kipas di youtube sis.

Ank sy jgn tggu dia lena sgt , klau tggu dia lena sgt bru letak dlm bby coat dia xnk tdur . Jdi lpas je mnyusu n sendwakan dia . Sy tepuk2 ringan nmpk dia dah kuyu sy letak dlm baby coat tu n tepuk2 dlm 2-3 mnit . Dia lena tdur . 2 -3 jam sy kjutkan utk mnyusu

dh try ksi dia mengempeng? kdang dia nk org teman dia tido sis, mcm anak sy, tido buai ada la 30minit .. tp klau dkt dgn sy, elok 2 3jam boleh tido lena

baby sy mcm ni jugak. so sy peluk dodoi dia dlu selalunya around 10 mnit dia akan lelap. lepas dah lena tu slot slow letak dalam katil dia .

cuba sis bg anak tido atas tilam . mcm anak sy, bila letak dlm baby cot, kejap je tido. tp bila letak atas tilam, lama dia tido.

anak sye pun mcm tu .. sye bg dia lena dulu melepasi light sleep dia bru sye buh tempat tido dia ..

6mo ago

berdasarkan apa yg sye lalui , lepas stage 2 tu anak sye mmg tido je smpai pagi .. mmg macam2 sye buat nk bg dia tido sbb tu snggup tunggu dia lepas stage 2 tu bru sye tido , sbb klo bby menangis lama boleh jadi dia overtired , klo overtired lagi penat nk handle ..