Perut newborn kembong

Ada tips tak nak hilangkan kembung perut baby ??

2 Balas

Sy biasa letak minyak kayu putih tp klu dh mmg kembung sgt sy guna je minyak yuu yee tp minyak yuu yee x blh byk tkut baby rasa pedas. & pkaikn bedung atau bekung baby utk bgi bhgian perut rasa pns. Tp klu cuaca dh mmg pns x perlu bedung / bekung just letak minyak. Sy prasan bila letak baby dlm kedudukn dduk dia lg cpt kentut. Sis boleh try kot2 sama juga

tuam perut guna tungku bby, sapu minyak yg bersesuaian dgn dia .. buat urutan di perut dia, boleh google, n kaki dia tolak lutut smpai ke perut .. slow2, dh tolak tahan dlm 5 second, buat 2 3kli .. urutan tu sis penting