sakit kepala trimester pertama

ada tips tak hilangkan?, tak bole kawal dah ni sakit kepala. pakai bam/minyak angin sama juga. tambah berdiri atau duduk lama, mula pitam.

1 Balas

Saya pon dlu camtu jgk masa awal trimester, saya makan panadol satu bijik je ada dalam sehari tu saya ambik sbb terlalu sakit dan tak boleh nak tahan smpai kluar air mata dok tahan pening, lepastu saya bawak baring. Rehat banyak2 esok tu terus okay, minum air lemon/limau sis bnykkan mkn buah2. InshaAllah akan baik nanti. Panadol sis boleh ambik tapi jgn overdose ye. Saya pon risau time tu ambik sebijik aje. Lpastu dah okay 👍🏻 minyak angin semua saya dah sapu merata kadang tak okay jgk. Tu yg kne ambik panadol tu. Moga urusan sis dimudahkan Allah ye🤲🏻❤️

2y ago

Boleh sis makan panadol mmg normal symptom pening kepala di awal kehamilan, saya tanya ramai kawan yg dah berpengalaman pregnant. Takde side effect apa pon bila makan panadol👍🏻 cuma ambik sebjik saja la ye sis.