sendawa baby

ada tips nk bg baby senang sendawa? saya buat kdang² nk smpai 20minit x bulp pun kat mulut, kdang kluar angin dari bawah (kentut) .. klau Yang mcm tuu dia dah lega atau belum ya?

3 Balas

Sbb sy ada baby colic bnyk cara nk sedawakan dia.kdg2 buat semua sbb nk dia sedawa.. 1) letak dekat bahu, urut atas bawah 2) letak dekat bahu, picit2 blkng dia 3) duduk kan baby,straightkan bdn dia,tgn kita dekat dagu dia, urut blkng.. 4) mandi air suam Kalau ank sy, kentut is kentut. Selagi xburp walau kentut, dia still merengek..xpasti kalau anak org lain..tapi blh cuba..

6mo ago

Cuba letak minyak telon dlu.. pastu try burp balik..

Kalau tips2 diatas semua dh buat tp baby still tak burp, tapi baby selesa, tak meragam and tidur, tak apa sis. Biarkan dia tidur means dia ok tu. Kalau tak dia sendiri akan bagitau awak. Janji tidur lie on the back. Anak saya silent reflux pun dulu saya risau juga tp so far kalau dia tidur lena sy tak kacau if dia tak burp

myusu badan ka formula , kalau myusu just mgiringkan dia je.

6mo ago

campur sis .. yg sy risau time susu formula diaa susah blup .. klau bdan mmg sy buat ngiring je