Bf or formula or both

Ada takkk mommy bagi full formula dekat baby

7 Balas

ya saya fully formula, dari awal susu tak meriah sangat,kdg try pum,yang kluar hnya la percik2 susu, susu lagi drop bila hri ke 9 pantang, luka czer sya trbuka, sya kena admit n sya x bawa baby, sbb luka sya kena buka semua n kena cuci n jahit balik,sepanjang baby kat rmh,sya try pum, tapi x ada susu,n kdg mak n hsbnd bawak baby waktu melawat utk ransang melalui mulut baby, tapi tak mnjadi, dri situ la, bagi baby susu formular, jnji anak knyg kan. Tapi kdg sya stress dgn perspktif org trhadap ibu yg x bgi bf anak dan bagi formulaa, kdg bila org tnya rasa nk marah, lps tu bila kita jwb, tanya pulak mcm2. Alahmdullilah anak saya sihat saja, berat pun makin naik, skrg dah 3 bulan 6kg+ dah, berak pun okey tak sembelit

8mo ago

alhamdulillah.. same dekat sini.. cuma sy smpai skrg berbekas luka dekat hati sebb nurse sendirik kecam sy sebb ank sy masuk wad on antibiotik sebb jangkitan kuman.. tu sllu ad rse takut sebb ad kecaman dari nurse sendiri huhu

Sy pun full formula sbb tpisah dgn baby bbrapa hari after birth bru susu sgt3 kurang. Dah mnum sup, air, milk booster bagai tp paling byk 2oz shari tu pun jarang. Stress dgn sedih tgok full bf moms dalam blik pnyusuan, trasa mcm kena judge pun ada😭 syukur la feedback mommies yg lain positif sbb rsau jugak dorg kata susu bf sj yg tbaik, formula kurang🥺🥺

Saya anak susu fm dan bf. Dah 4 bulan ni dia makin kerap nk fm. Bf mcm main2 je dibuatnya. Ye betul, risau dgn perspektif org kan. Tpi ntahlah..dulu mak saya dari saya lahir tak pernah susu bf, susu fm Alhamdulillah sihat je, tak pernah kerap sakit, demam. Elok tumbesaran. Yg penting anak sihat.

8mo ago

yee .. sbb org asyik cakap bf tu lebih baik. smpaikan suami sy asyik suruh pam je huhu tapi sy xjaga jadual. pum da jd kurg susu sy pon cepat penat ad bende stress sikit jd susu kurg keluar dah

jika tiada kekangan apa²,lebih baik exclusive bf. tp kalau mcm sy jenis yg susah nak mantain air susu,memang campur bf+ fm. terpulang pd sis ja

8mo ago

saya full fm jugak,

Ada yang bagi full formula, tak salah pun bagi formula

8mo ago

Xpayah kisah lah mulut orang, setiap orang tak sama situasinya,

Saya fully formula, 2 minggu sepanjang lahir je bf

Yer saye bagi baby saye no 4 ni full fm…

8mo ago

Baby saye bf sampai 2 bulan je lepas tu die dah xnk.. sbb masa die baru lahir tu kami terpisah die duk dalam nicu sbb baby pramatang… lepas tu, bila kami dah keluar wad.. kami terpisah lagi… sbb saye plak kena denggi.. baby duk dgn ayah nyer.. so x kesampaian nk bagi susu.. so selama die dgn ayah die terpaksa bagi botol.. mula² Pam gak susu bagi dalam botol… lama² susu kurang… tu yg jadi nyer bagi je la susu fm… nk bagi df die x reti isap plak… hmmm… x pe lah janji baby sihat… ank² sebelum ni bf je.. yg ank no 4 ni lain mcm plak ☺️