GDM at 14 weeks

Ada tak yg sangkut GDM waktu 14 minggu? Risau betul lah. Ni anak kedua tapi waktu anak pertama takda GDM

6 Balas

sy pun sama . sangkut gdm masa 12w lg 😂 . skarang diet on control jee . kena kawal pemakanan kita jela . mkn manis boleh je tp kena kurang mcm sminggu 2x ke . lebihkan protien dan serat dalam maknaan harian . karbo sy tngh usaha lg sekarang untuk mkn dgn kuantiti sikit tp kerap .

ikut je nasihat doktor. betul2 on diet control. kalau boleh manis2 tu mmg cut terus. buah pun jgn berlebihan. nasi makan sikit saja. bykkan minum air putih. kalau lepas sebulan BSP masih tak ok, mmg akan terus on ubat/insulin.

sama macam saya anak kedua tersngkut. sedih. sekarang betul2 on diet. harap smpai habis la on diet

2y ago

Tk bole erm

Mcm mana ya detect gdm at 14 weeks? Dah buat mgtt/bsp ke?

2y ago

saya 13minggu dah kene minum gula ..sangkut gdm on diet..sabar je lah awal2 dah kene gdm...kene buat bsp n kene kawal makan ..harap kekal gdm on diet je lah

kite sama sis yg penting jaga makan je