31weeks 1 day

Ada tak yg dah vaksin time 31 weeks ? Takut laa nak ambik .. baby first . Mmmmmm

16 Balas

Saya 35 minggu baru ambik 1st dose,.. Tapi kalau dah 36 minggu x digalakan untuk ambik vaksin, ini apa yang diberitahu lah semasa ambil vaksin tu... Andai kata 36 minggu tu nk ambik juga, kene ada surat doct.. Mcm saya untk 2nd dose nanti kene tggu lps bersalin.

Skrg dah boleh lebih dri 33 weeks dan awal dri 14 minggu pun blh amik dh sbbnya ibu ngndung berisiko.. Apa2 tnya nurse dlu inform nurse yg selalu checkup.. Amik vaksin xde apa yg nk ditakutkan.. Takut lagi klau nnti jdi apa2 kat kita sekurangnya kita ikhtiar..

sy 1st dose pd 32w..ok je..cuma area cucuk rasa sakit bengkak berterusan sminggu..mujurnya mlm selepas inject, cepat2 telan panadol sebab rasa x sedap badan.. kesan lebam tu sampai sekarang masih ada...hujung bulan ni get ready 2nd dos..harap baik2 ajelah

Ambik jea sis . Saya 35weeks baru ambik first dos . Awak masih 31weeks so no problem . Saya baru lepas vaksin semalam so far alhamdulillah keadaan saya okay baby pun gerak cukup dan aktif , just tempat cucuk tu jea yang lenguh

3y ago

Sama sy pun 35 minggu 1 dose, tangan lenguh je dan mengantok

Akak 1st dose aritu @31weeks. 2nd dose @34weeks. Tawakkal ja sis..insha Allah xde apa2. Kita ikhtiar utk nyawa ibu & baby. Ramai ibu mengandung kna covid lately. Bila kita dh vaksin, at least risiko tu kurang...insha Allah

Sis sepatutnya lagi takut tak ambil vaksin. Kalau kena COVID masa pregnant kesan dia teruk pd body tanpa vaksin. Masa pregnant sistem pertahanan badan tgh lemah. Senang kena penyakit. Lagi la perlukan vaksin.

ambil je..skrg ibu preggy paling berisiko..nnti msa kt ppv pun doc akn bg taklimat dlu sblm ambil..sy 35w bru dpt 1st dose..ok je cuma lenguh2 kt tpt cucuk..ni tggu 38w 2nd dose..

Saya pun baby first ambik time week 30. Dah complete 2nd dose dah. Ambik lah sis, lagi takut kalau kena covid. Kalau ambik vaksin, baby pun dapat antibody lawan covid.

sy first dose 31 mnggu. esok second dose. baby first jugak.. First dose hrtu xd ape pon sis. Lenguh2 bahu je. Rsa mcm biasa cucuk je.

sy 31w dh 2 doa..alhmdulillah sihat walafiat lg..x ada sakit2 apa pom..baik ambil demi keselamatan baby..dan saya pom anak pertama