Senaman selepas bersalin czer

Ada tak yg buat senaman kempiskan perut selepas bersalin czer? Selepas hampir 2 minggu sy buat senaman, sy ada rasa pedih2 kt area atas n bawah tempat czer macam masa berpantang. Adakah normal kalo tiba2 rasa pedih2 tu selepas 3 bulan lebih bersalin? Atau itu effect senaman yg sy buat #ingintahu #SeriusTanya

2 Balas

3months after czer tak disarankam senaman utk abs or area perut tau. Better brisk walk. Dh 6months++ baru ok utk senaman gitu

4w ago

ouh yeke. baik2 terima kasih info

effect senaman kot. tapi macam sy, 3 bulan lepas czer tu mmg masih rasa ngilu2, pedih2 kat area czer.