First pregnancy, 39 weeks baby tk engage lg 🥲

Ada tak yg 39 minggu tp baby engage sikitttt je doc ckp. Still tk masuk jalan betul2 lg. Patut la buat mcm2 exercise pun tkde keluar tanda nk bersalin. Mcm mana lagi nk buat eh? Setiap malam dh berjalan, gelek2 guna yoga ball 🥴

2 Balas

Semsa pregnant baby memangg x msuk ke laluan hinggakn perlu follow up ke hospital... Takdir Allah baby nk keluar awal dari due date... Keluar awal 17 hari dari due date yg sebenar... Alhamdulilahh dgn izin Allah bersalin normal 🤲🤲🤲🤲 ... Semsa bersalin dibantu oleh nurse... Semasa bersalin nurse kiri kanan tekan perut kiri kanan supya baby keluar ke laluan...

8mo ago

sakit tk masa dia tekan tu? awk bersalin dkt gov ke private ye?

Ada GDM ke sis? Kalau ada mmg payah, sbb sy pun dah 39w tpi tak turun tanda. Bukaan pun takda tpi doct dah suruh bersalin secara induce

8mo ago

tkde gdm pun sbb tu doc tkde suruh induce ke apa lg