Gatal Dan Ruam Seluruh Badan

Assalamualaikum Semua, Saya mengalami kegatalan seluruh badan Dan scretch marks Yang banyak (ni saya maklum, memang gatal). Saya start gatal2 seluruh badan sejak kandungan masuk 35weeks sampai la sekarang. Doktor Cuma bagi ubat tahan gatal Dan calamine lotion. Makan memang dijaga sebab saya gdm on diet control. Ada tak sapa2 Yang Sama macam saya? #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Saya pun tiap kali pregnant memang gatal², kali ni lagi teruk banding sebelum ni. Sis try go skin specialist mintak steroid yang safe untuk pregnant. Diorang boleh bagi ubat makan sekali. Insya Allah lepas bersalin hilang tu.

sama la sis. dh masuk 35weeks+ ni gatal lain mcm kt perut. asyik nk garu je. drpd stretchmark skit jd bnyk😥. sapu bedak pun xbrapa jalan. masa 1st pregnancy xmcm nie. yg 2nd ni xtau la gatal je memanjang 😅.