Ada tak sini bayi baru 1 bulan 25 hari,timbul ruam2 merah ,macam ruam panas gitu

Ada tak ubat yng d syorkan

10 Balas

Baby saya 1 bulan 10 hari, baru naik rashes juga di muka. Saya sapu sudocrem dengan vaseline. Alhamdulillah nampak berkurangan. Vaseline tu paed suggest haritu, Dr kata if nampak kulit macam kering ke takperlu beli lotion pun untuk baby, sapu vaseline pun okay dah. Saya sapu vaseline sebab dekat area ruam pipi dia tu nampak macam kering juga 😊