Tips dapat anak kembar

Ada tak tips nak dapatkan anak kembar? Dari segi pemakanan, gaya hidup? Plan nak tambah anak.

12 Balas

sy prnah mgndung kmbar..boy n girl. xde genetik kmbar..dan xrncang nk dpt kmbar.tp sy suka mnum susu dan suka mkn ubi kentang.. lg 1 yg sy prnh tau dr seseorg , tp nk share pun mlu pula..ape2 pun dh ditetapkan rezeki pd seseorg...tp nk bgtau prgnnt twin cabaran nye hebatttt...😁

family,saudara kalau ada anak kembar possibility utk dpt kembar tu peratusan dia banyak. kalau terjadi secara semulajadi tu rare tapi x mustahil boleh. maybe ivf boleh kot, doktor yg buatkan itu pun kalau menjadi. kalau nak sangat2 la.. tak salah ikhtiar atau mencuba.

semua bergantung pd rezeki. sy sendiri kembar lelaki perempuan. tp sy pregnant tak dpt kembar. kembar lelaki sy kahwin, pun dpt anak seorang .. so semua atas rezeki. kdng yg takde keturunan kembar pun bole dpt kembar. semua dgn izin Allah

sya pun teringin nk ada anak kembar tpi blum ada rezeki... suami dn saya ada kembar masing2x tpi kembar tk pnjang umur masa baby allah dah ambil... semoga 5tahun akan dtg dpat lah baby kembar🤭,

cari buku isteri muzaffar ada rasa dia share tips... tpi jgn mngharap kn 100 mnjdi, sbb ank ni rezeki kn... kita hnya ikhtiar dan berusaha shja selebihnya Allah yg tentukn 😊

Kalau ada ganetik kembar in shaa allah dapat . Saya ada anak kembar . Anak sulung . Family belah saya ada kembar & mertua saya kembar .

1y ago

Syukur alhamdullilah 🥰🫰🏻

pernah baca 1 artikel, bykkn mkn keledek & amek ubat kesuburan.. tp ape pun better consult Dr.. kot2 ade tips lain jgak..

Kalau secara semulajadi.. peratusan kalau bukan genetik kembar agak mustahil.. kalau ivf InShaaAllah boleh..

1y ago

Ibu saya ada kembar. Tapi dalam adik beradik saya tiada pasangan kembar. Teringin pula ada anak kembar

bergantung rezeki & genetik. tp kalau nak cuba, mungkin boleh tgk ig/fb sheikh muzaffar. mungkin dia ada kongsi tips.

1y ago

tak semestinya menjadi ya. bykkan berdoa kalau mmg nak. Insha’Allah dimakbulkan.

mkn ubt kesuburan clomid..mkn keledek..Ada keturunan kmbar insyaa allah msti Ada kmbr nti..