Sembelit berdarah

Ada tak sini yang ank lps umo setahun sembelit berdarah kdng ok kdng sembelit dah dekat 6bulan...dah msuk jgk hosptl cume bgi ubt cair najis dh klua hosptl jd blik...smpai skrg msih lg tmjnji doc xpi mcm tu jgk scan bagai ok je...tkr susu pon dah....nk kn normal blik tu mmg amek mase yg lme ke..ada x pengalamn mcm ni mamy2 semua....#ingintahu

1 Balas

Anak pertama saya dari 6 bulan sembelit teruk. Selalu sangat berak berdarah. Pernah masa 8 bulan dia nanges2 sambil meneran, pastu dengar macam dah berak. Nak salin pampers tengok darah je yang ada. Takde najis. Terus bawa gi hospital. Macam2 dah check. Tetap takde perubahan. Dr kata darah tu sebab ada luka kat saluran najis sebab najis anak keras. Tu jadi luka. Sampai umur dia 2 tahun nak kena melayan dia berak meraung2. Tu pun 3- 4 hari baru berak. Lepas2 tu dia masih sembelit. Kadang ada juga darah lagi. Tapi Alhamdulillah sebab dia dah besar kot. Takde sampai nanges2 lagi. Sekarang dah 5 tahun pun masih sama.