Sembelit buasir

Ada tak siapa² sini yang ada pengalaman buasir atau pernah operation buasir?? .. berapa lama sakit lepas operation?? ...sy buasir luar n dlm ..nk p oprat tpi 50/50 .. takut sngt ..#ingintahu #pleasehelp

5 Balas

saya setiap kali besalin buasir memang ada seksa berpantang dalam keadaan buasir serba serbi x kena.sis ubat dia biji manjakani je yang di asah dibawah bontot lesung.saya beli ubat kat farmasi x jalan.ada yang krim ada yang makan ada yang masuk kat punggung x jadi pun.jadi mak saya suruh letak bjikani lepas asah tu air biji kani tu keluar jadi sapu je kat kawasan buasir.kalau buasir besar makan masa sikit tapi kena rajin la letak tiap malam.inshaallah baik saya hanya amalkan tu je jika buasir keluar.kadang² x dalam PANTANG pun buasir keluar sembelit susah .membuang dengan najis lembut terlalu kerap pun dia keluar jugak buasir ni.

10mo ago

a.ah manjakani basuh pastu letak air sedikit kat bontot lesung pastu asah la manjakani tu.nanti air yang keluar dari manjakani tu sapu kat buasir tu.

hai sis sya pun ada buasir msa mengndung anak pertma ,n still keluar sampi mengndung ank kedua n melahirkn still juga kelur ..LPs melahirkn ank pertma tu pernh ada app dgn pakr bedah ,then mereka kata selagi x kelur darah semasa berak ,its oky ..p klu Masih kelur drah msa berak then pgi emergency bru operate ..now mskpn bbrpa kli sya sudh masukan balik Masih juga kelur .. sya buasir stage 3 ...x sakit p trkeluar sja ,mula2x memang x selesa lma2x tu dh biasa ..asalkn jgn duduk lama ,bedri lama n duduk dlm mangkuk jambn lma .suba baut sitz bath sis letak garam ..setiap Kali mndi or berak ...

10mo ago

ya diorang check buasir sya ..

semoga dipermudahkan segalanya. saya pun buasir luar. lepas bersalin kena. seksa sangat. paham apa yang sis alami. saya takda pengalaman operation. saya doakan sis cepat sembuh

Tiada pengalaman. Mudahan semuanya baik tanpa mudarat

terima kasih yg komen dn mendoakan ...