Stress , Down ,

Ada tak sesiapa kat sini yang stress, Down sangat dengan suami sampai satu tahap pernah mengharapkan keguguran pada bby dalam perut ? Macam tu laa yg sy rasa sekarang, baik anak pertama ataupun anak kedua. Konon nak berubah , tapi dibiarkan jaa kitaa ni mengeluh sakit belakang dengan nak melayan anak semua . Allahu , Actually dah nak cerai dah haritu, tapi tiba tiba dapat tahu preggy . Si suami pun acah acah baik, happy bilaa dapat tau . Tapi baik tu tak lamaa . Tak sampai sehari pun. pastu start balik perangai lamaa. Duduk je terperap dalam bilik, anak pun tak dilayan . Tau mintak macam macam , padahal kitaa dah cakap kali ni preggy sakit badan lain macam . Penat kaw kaw , tapi diaa buat tatau je HAHA . terkadang rasa kelakar betul kenapa boleh stay lagi . Btw sy surirumah ja 😌 dah 3 tahun menganggur start preggy anak pertama . Sumpah bosan duk rumah , tengok pulak diaa yg kadang kerja, kadang tak. Duduk umaa hadap phone lepak bilik . Allahuu #katakatasemangatandadiperlukan #advicepls #sekadarmeluah #down

4 Balas

saya prnh rasa bnda yg sama skrng tgh preggy ank ke 2 alhamdulillah dia berubah la dh tinggalkan kwn² yg asik ajak dia lepak smpai esok baru blek rmh, saya bnyak kali jgak mntk cerai tu agaknya dia berubah.Cakap dengan suami pandang muka anak,anak makin lama membesar makin besar makin bnyak kos nak keluar kalau dia tknk pandang muka isteri pn tkpa janji pandang muka anak smpai bila nak perangai macamtu matang la sikit dah ada nak bini banyak tanggungan skrng ni pn rmai suami² kt luar sana jadi rider janji dpt duit boleh blikan ank bini makan.harap puan bersabar ya kalau nak bercerai pun bagi saya hak penjagaan mesti akan berada di pihak suami sebab dia bekerja dan kita ni surirumah tiada income apa² melainkan dia sendiri serahkan hak penjagaan pada sis 😊saya nak cerai haritu pun fikir bnyak kali sebab tak boleh brjauhkan dgn anak saya pun tk bkrja

3y ago

doa banyak² supaya hati suami dan perangai dia elok..doa ibu mengandung ni jarang tak berkesan 😊jangan down sian baby dlm prut dia pun terasa buat benda yg boleh happykan diri sis sendiri dan abaikan dia buat sementara waktu

Jgnla mcmtu, anak tak berdosa. Biarlah dia hidup. Semoga dipermudahkan segala urusan sis. Dengan mengingat Allah hati akan menjadi tenang. Istighfar byk2, mana tahu dapat rezeki tak disangka-sangka. Meniaga online ke sis.

3y ago

sy cumaa jual aiskrim homemade je dekat rumahh . Tu pun pakai modal sendiri, suami takde pun nak support apa apa 😌😢

Kadang tak faham apa laki nk, nk kje tak bagi da bagi anak pun sama.. Sabar jela

Peduli kan si suami tu sis . Fikir anak anak dulu kalau boleee..