37 weeks 6 days baby 3.4kg bila scan

Ada tak sesape yg doctor scan and ckp baby besar? Doctor suruh scan lg sekali next week tp kalau betul besar mcm mana ye? 🥴🥴🥴😵‍💫😵‍💫

2 Balas

Sama la, saya doctor scan 37w6d berat baby 3.4kg. Doctor bg tarikh sampai 30/8 ni saja sbb takut baby makin besar. Saya ada gdm on diet. Due date 6/9

10mo ago

Ada jugak buat sikit2 sebab xlarat sangat dah... Sekarang ni sakit sangat celah kangkang nak jalan pon susah... Harap2 keluar sebelum 30/8 la... Takut jgk kena induce

besar. jika suspek bby besar either perlu induce bersalin awal atau czer (jika terlampau besar)