Kepala bayi senget sebelah

Ada tak sape kat sini babynye kepala mcm senget sebelah? Boleh share experience tak? Baby saya baru 5 bulan...die nmpk mcm senget sikit kepalanye..rase risau pulak#firstmom #pleasehelp

6 Balas

My baby seakan no 3 tu tapi x lah terlalu flat cantu. Tu pun sbb masa nb smpai 3m baby suka tidur menegak je and lama. So now dah start active mmg tidur kiri kanan and selalu nak meniarap slowly mcm x perasan dah flat tu i think lama lama dia ok doctor pun kata ada masa lagi nak bentuk kepala dia. Btw i tak tidurkan baby guna bantal apa semua. Kekadang risau jugak baby more suka mengiring ke kiri tapi so far tengok still sama bentuk. Kalau senget sebelah tu makesure kena tukar2 position kepala tu sbb dah senget kan. Jangan maintain satu position je. My baby pun 5m almost nak masuk 6month

Mcm kepala anak saya senget sebelah tu pon bru sedar bile mak tegur , mak ckp jgn bgi tidur mengiring kiri atau kanan je sebelah kepala dia dh senget dh🤣 , strt dari tu tiap kali dia tido saya betui kan kepala dia bgi tegak je . Alhamdulilah skrg dh okey

kalau ikut pengalaman anak sy dulu. sy tak bg dia tidur atas bantal, cuma alaskan kain je. Jangan bg bantal yg berlubang tgah tu jg, nnti jd bnjol tgah kpala anak. kena seimbngkan tidur belah kiri dan kanan. lama2 nnti akan hilang dgn sdri

flat head istilah dia. kalau kat luar ada topi khas utk baiki, malaysia ni tak pernah plk tgh org pakai.. anak xleh baring selalu, time tidur plk kena ubah2 kedudukan kepala

banyakkan tummy time. kalau baring, elakkan guna bantal, atau kalau nak bantal, guna bantal lubang tengah.

Sy pon sma. Hahahaha. Dh tny dr. Dr ckp normal je just kena alih2 kple die. Jgn tidur sebelah side shj