kulit bayi kering

ada tak mummy2 yg tahu ni kenapa? belakang badan anak saya jadi mcm ni kering dan mengelupas tapi cuma satu tempat . tapi baby okay je takde nangis takde apa nampak mcm tak sakit pun benda tu tapi saya tetap risau . ada tak yg pernah alami benda ni ? #bantusharing #firstbaby #ingintahu

kulit bayi kering
6 Balas

Selepas mandi rajinkan massage dgn olive oil /aloe vera gel puan...kalau ada anak kulit yg bermasaalah ni kita mmg betul2 kena pamper kan dia...mmg renyah tp insyaallah nampak hasil..anak saya pun ada masalah kulit kering...so bila rajinkan dgn rutin mcm tu..kulit jd lembut & smooth je...saya suka guna natural home remedy ni....xde side effect...kalau boleh elak terus dgn steroid cream semua...kesian anak...

kulit bby awk sama mcm saya. saya ada npk kt youtiub cara mengatasinya. jgn guna apa² produk mengandungi pewangi dn sabun ,guna minyak kelapa dara 100% alami ,dn vaseline 100% pure .

letak air suam kat kain dan usap kat kulit bayi yg kering tu.. inshaallah.

rjuk doc trus sis..jgn pkai sbrgan cream..bby sstf skit..nti doc bg cream

tlg jawapkan 🥰

rujuk doktor