mummy bekerja kena bedrest

ada tak mummy yg pernah/sedang bekerja tapi doc bg nasihat utk bedrest sbb threatened miscarriage? tp doc bagi mc 2-3 hari je. cemana nak bedrest kalau cenggitu#firstbaby

1 Balas

Makna nya awak tak boleh buat kerja langsung. Baring je. Jangan buat kerja rumah, jangan masak, jangan keluar berjalan, jangan angkat berat. Jaga kandungan dulu. Kalau nak cuti lama lagi, mintak doctor tambahkan. Explain dekat dia baik baik