Asprin

ada tak momy2 yang ambil ubat ni. saya xder darahtinggi tp ada sejarah pernah gugur dua kli doc bagi ubat ni. kalau ada yg makan doc bg stat berapa week.. ada kesan pening2 x

Asprin
9 Balas

2 kandungan sebelum ni, ada history darah tinggi dan preeclampsia, both x cukup bulan. So yg ke tiga ni. Doc on aspirin 12 minggu. Alhamdulillah dengan izin Allah dan PKP ni hari ni usia kandungan 37wks 4 days. Setahu saya ubat ni utk cair darah. Makan suku jer, saya makan sblm tidur

sy tgh mkn ubat nie...sbb arwah ibu da darah tinggi..sy start mkn 6bln smpai bsalin nanti..dktr bgtau utk mengelakkan blakunnya sawan kepada ibu mgandung...itu yg dktr bgtau kat sy lah..

ubat ni utk cairkan darah. semua ibu mengandung mmg berdepan dgn risiko darah beku. sama jugak dengan pesakit covid. salah satu komplikasi ialah darah beku.

Sy pernah ambil ubat ni, 1/4 bhg je sekali sehari dlm 7 hr rasanya...sbb sy pnh keguguran and kerap bleeding masa awal2 kehamilan...

4y ago

oh ok sis. junaat baru ada apoimemt. nt refer doc balik terima kasih

Sy start mkn 20weeks smpai skrg. Skrg 37weeks. Tp mkn separuh je . Sy mkn waktu mlm sblm tido.

syaa pernah ada jugak gugur sekali tapi xde dpt ubat mcm to ...

saya dah stat mkn ubat ni masa kandongan 14minggu ni lgi

ini ubat utk apa...bole taw mslah apa Dua kli ggur

sy mbik ubat ni.. separuh