kedudukan anak melintang

ada tak momy sini penglaman preggy 28 mnggu tpi kedudukan bby melintang? uri hampir dkt pintu rahim? so mcm mna momy bersalin? normal @ czer?

2 Balas

sy masa 28weeks uri hmpir dekat pintu. doktor diagnosed placenta previa type 2 posterior. terus kena warded smpai skrg 30weeks dah. lepas tu ada bleeding hari tu.. doktor dah stanby nk operate. dpt inj dexa mexa pkai tube urine. nasib bleeding dh stop. tak jadi operate . doktor tak benarkan bali langsung. semalam scan takde perubahan. kena stay lagi kt hosp.. next scan nk tgk balik uri nanti 32 weeks. sebulan jugak warded. 😅 taktau la kena charge berapa nanti😂

8mo ago

takde la hari2.. sepanjang 2 minggu ni ada la dlm 3x.

Pernah 36 minggu melintang. 37weeks dia pusing balik. Bersalin normal 40 weeks