Ada tak mommy kena alergic

Hello.. Ada tak mommy sini mengandung 33week tiba2 kena alergic kulit naik ruam dan gatal2 Apa obat yg sesuai ya

8 Balas

amik ubat allergic..kk bg sy pil sbb klau cream tak ckup ..ruam bukan 1 tmpt je..merebak bnyk tmpt..ubat tu juga bleh dpat kat farmasi sbb kk bagi skit je ..mkan bila prlu ..bila naik ruam baru mkan..

saya kena haritu awal2 , naik ruam gatal2 macam kena genggata .. Sy cuma sapu minyak zaitun original . Alhamdulillah ok dah ..

sama , kaki betis gatal gatal . saya tak letak ubat pape just basuh dengan air garam last last hilang dengan sendiri

Dr sye bg germacid cream... shower gel pun kne tukar x bley yg wangi2.. brand QV & cetaphil

sama,hbis tgn gn kaki naik gatal2..dah tk psl2 tinggal parut..

sy !! allergic seafood x ambik apa2 ubag cme elak kan seafood je

I use calamine lotion only.

Sy 15 minggu naik Gatal ii