Saya mudah lapar. Baru makan nasi 10 minit lepas ni perut bunyi lapar. Tapi tanak makan sangat.

Ada tak mommy mommy cani?#ingintahu #firstbaby #firstmom

5 Balas

Alhamdulillah, sy skrg nk masuk 31w, berjaya puasa ganti sambil train2 utk puasa ramadhan nnt. Sy amalkan sahur tu makan kurma 3 biji, minum susu fullcream 1 mug, air kosong 2 gelas. Makan nasi atau roti 2 keping. Alhamdulillah boleh tahan n baby pon gerak mcm biasa je. Masa buka pon buka dgn kurma 3 biji dulu. Lepas tu mkn la apa pon hehe. Hari2 biasa xpuasa if sy lapar je kudap2 sy makan kurma.

2y ago

Susu fullcream campur oat n nestume n kurma or kismis pon ok. Boleh hilang lapar tu

saya pun mcm ni..perut berbunyi mcm lapar tp bkn sbb lapar sgt pn..tp utk elakkan rasa berangin perut, sy kudap² je dgn biskut, kdg² minum nestum..

Boleh je nak snack in between makan berat. Cuba snacking camni kalau lapar lagi. Atau ambil buah buahan. Jgn makan berat lagi dah laa 😁

sy sblm prgnt, sy on diet.. mmg jaga pemakanan sgt.. bila tau prgnt, sy jd lapar... lapar je.. smpi naik tkut... 😀

2y ago

kan? saya punya lapar uish tak tahu la sampai kena pujuk anak makan pelan pelan. ayahnya pun naik pening.

Sama lar... ashik lapar... tapi langsung x boleh mkn... 😭