TAK BOLEH DGR BUNYI BISING

Hi ada tak mommy mcm sy, dari awal pregnant tak suka langsung dgr bising2. Tk kira la org cerita kuat2 atau pasang musik kuat2, mmg rasa stress sangat ? #1stbby #31week

12 Balas

smalh ngn sya...mmg xleh dgr org bt bising..tpi tmn prumhn sya nie bdk2 moto mmg bising gileer bile bwak moto..lgi 1 jiran sblh umh sya india ade pelihara anjing 2 ekor asyk memekak jer mmg xleh nk tdo sbb bila2 masa jer anjing dia mnyalak dgn kuat..adduhaaiii...sabarr lahh jer lah sya..

Sy bkn time ngdung ja .dri xngdung pn xska bising..klu tgh tdo..hsbnd main fon kuat sikit..sggup katok pala dy sruh snyap..😂sy ckp..sy boleh bunuh org hnya gara2 bising ..bnda lain xpa😂

Sama. Sebelum preggy ok je. Masa preggy, dengar kucing mengiau pun rasa macam bising sangat. Husb borak dekat sebelah pun rasa macam nak suruh dia diam sbb bising.

skrg saya mengalaminya....rasa stress sangat,sy x suka bunyi pintu atau gate dibuka atau ditutup, smpi bersalin ke kita akan rasa x suka bunyi2 ni?

Yelah..sama. suami buka radio kereta kuat saya terus membebel. Buka hp kuat² pun saya bising. X boleh sangat dengar kuat²

ye semak kdg2 dgr org bebel2 pun adoii mcm nak suh diam je haha..tu sy pasang earfon dgr ayat2 surah pape..tenang skit rasa

Sama la.. Tgk tv pn sy bukak y slow je x smpai 10 volume 😂😂, hsb siap tnya sy dengar ke tgk tv mcm tu huhu

sama lah sis cuma sy ni x suka dgr bunyi budak yg buat bising mcm nak marah je dengar drg buat bising

Samalh dgn saya. Tak boleh dgr bising & dlm keadaan sesak. Mulalah rasa tak menentu

sama sy sis.. smpi gadoh ngan suami sb suami suka tengo tv psg sound kuat2🤣