Tremester ke 3

ada tak mommy kat sini masuk trem 3 jadi sembelit? saya kadang 2 3 4 hari tak boleh membuang. rasa nak membuang tapi tak jalan. buah buah semua saya makan still tak jalan. sakit perut nk berak bila masuk tandas dia hilang 😭😭

9 Balas

https://www.majalahpama.my/rasa-macam-beranak-lagi-sekali-ini-rupanya-hanis-zalikha-buat-elak-sembelit-masa-pantang/ Makan Duphalac ni. Elok je utk time pregnant or lepas pantang. Saya pun try macam2 buah, dan minum air, still sembelit. Minum Duphalac ni terus okay.

Sama laa saya pown kadang² mcm tuh jugak .. Kadang seminggu tak membuang .. Bila betul rasa nak membuang tuh , masuk tandas hilang pulak rasanya , bila keluar tandas masa tuh pulak laa rasa nak membuang .. Hahaha normal laa tuh sis ..

3mo ago

hahahaha sama laa 😂

sis try minum yakult and susu pagi pagi . pastu makan pisang . mmg sedap betul membuang . saya pon ada masalah sembelit 3rd trimester ni . dah 2 hari saya amalkan mmg menjadi .

sy pun sama ..susah nak mmbuang skrg ni...wktu check up bgtau doc ..doc bg ubat sembelit...lega mkan tu ..pagi mkan malam dh mmbuang

saya bila aktif ..cpt jek membuang. awk aktif x mse pregnant? kalau sye duk atas katilll jekk men phone.. susah membuang hehe

Terbalik dgn sy, sy pulak asal makan je membuang. Mcm seolah2 makanan x bertahan lama dlm perut, x muat dh 😅

3mo ago

Btw sy amalkan mkn kurma. Telan sbijik kurma pepagi terus dh rasa nk berak. Tp tahan je dlu, klu pegi terus susah gak nk kua. Bila dh mkn berat, baru pegi toilet 😅

kalau saya pula minum teh tarik😂 confirm membuang

makan full fat yogurt awkkk

try makan buah mangga