celah kangkang sakit

ada tak mommies yg sama mcm saya . celah kangkang sakit.. bgun dri tdur sakit.. kdg kalau byk sgt jln pun sakit.. nk alihkn posisi tdur pun sakit.. sakit mcm lenguh2 pun ad ada cara tak utk kurangkn sakit tu.. ?

8 Balas

saya anak masuk 6, kandungan kali ni pertama kali rasa sakit mcm ni start 35w pergerakan terbatas, nak bangun suami kena tolong kalau bangun sendiri dia punya sakit boleh menjerit😑 jalan terkangkang slow² menahan sakit, nak pakai seluar pun tak boleh nak angkat kaki sakit, smlm check up 36week tanya doctor ckp normal, skrg pujuk baby cepat² la keluar 🥲

Cara utk kurangkan kena jaga postur sis. Kaki kena rapat masa masuk kelua kereta, nk pusing badan masa tido pun kaki kena rapat, pakai seluar kena duduk. Dia akan kurangkan sakit tu tapi sakit tu masih ada sampai bersalinnanti. Saya dari 32wk sakit kangkang sampai skrg 37wk😂 mmg jalan pun mcm penguin dah

saya tgh alaminya , sangat sangat sakit nak pakai seluar pun kena duduk nak jalan p tandas pun minta suami papah sebab nak melangkah sakit sangat ☹️ tukar posisi ke kiri kanan pun sakit. harap lama2 kurang laa sakit ni xboleh nak gerak sangat2 buat apa2 semua merasa sakit😞

Selalu rasa sakit celah kangkang. And kerap sakit dekat vagina lepas buat keja rumah. Sakit sgt x bole nak berjalan. Esok bangun pagi baru hilang

norma utk 3rd trimester. celah kangkang sakit gila. bejalan pun mcm tepaksa kangkang😅

Senaman untuk ibu mengandung sis sy buat rasa lega sikit sbb dr yg suruh buat

baby kt bawah tu

Sama sy, 😢