Puasa 19 minggu

Ada tak mommies yang puasa masa pregnant 19 mnggu / trimester kedua. Macamna pantau baby dalam kandungan sepanjang puasa? Atau yang ada pengalaman. Boleh share? #ingintahu

2 Balas

Trimester 2 should be ok klu awk tak ada masalah kesihatan (gdm, hb low) & previous checkup misi kata bby is in good condition. Pd sy, trimester 1 kbnykn masih ada morning sickness so they easily dehydrated, while trimester 3 need to monitor bby movement. Tp saranan sy, cuba puasa dulu. Klu ada rse cramp or x larat, bbuka lh. Blh ganti & fidyah.

2y ago

tq sis. in shaa allah.

kalau 2nd trimester selalunya bole puasa if hb ok