Baby dah masuk laluan?

Ada tak mommies yang due date on sept, baby dah masuk laluan?

21 Balas

sy due 24/9, tp di awalkan serah diri 3/9 ni sbb baby da 3.4kg masa scan 36weeks takut nt makin besar. xda gdm. doc scan kpla baby dbwah da, nurse cek pula ckp kpla baby da masuk laluan. tulang pelvis celah paha ni rasa mcm nk putus da sakit. tp blakang x sakit lg. semoga kita semua dimudahkan urusan yaa ..

Baby dah masuk laluan tu means kepala baby dah dekat bawah ke ye? Sy due 15/9, dari 32 weeks lagi kepala baby memang dah dekat bawah. Skrg 37 weeks, last scan 36 weeks n kepala baby still dekat bawah. Tunggu nak bersalin je

8mo ago

Sy pun duk sakit celah peha n tulang pelvis. Skrg ni dah rasa contraction n sakit pinggang belakang sikit2. Tapi still tunggu petanda. Esok pun ada check up kk ngn nurse hehehe

due 11/9 baby dah masuk laluan... Sekarang dah rasa ngilu² tapi belum ada apa² tanda lagi💗 Tunggu hari nak bersalin je... moga kita mommies semua yg bakal bersalin dipermudahkan segalanya ya 🙏🏻

due date 1/9.baby dh msk laluan ms 35week lg.kepala bby dh kt bwh cm tggu bby nk kuar je.skrg ni pun perut dh kerap sgt mengeras cm xde kuar tanda2 je lg.hrp sgt bby kuar awl.klu x kena srh diri 8/9

Saya 13/9. Saya tak pasti dah masuk laluan atau tak, doktor bagi tahu kepala baby dah kat laluan. Tak pasti masuk ke tidak🤭 Sekarang 37W tengah rasa lenguh kat tulang pinggul & bawah.

saya...bru pegi check kelmarin rabu...baby kepala baby dah masuk laluan,due date 22/9 tapi nurse cakap kemungkinan akan bersalin awal Dari due date sebab kepala baby dah masuk laluan😂

8mo ago

Due date kit samaa. Next checkup 2/9 ni, harap baby dah masuk laluan. Awak ada rasa tanda tanda bila baby dah masuk laluan tak?

sy due 17/9.. dh msuk laluan.. msa check up selalu nurse check kepala baby kt bwh tu.. nurse tekan cri kepala baby.. lps tu smlm scan 36w pun doc ckp kepala dh msuk laluan

Saya due 16/9 tp smlm check ngn doktor bby dah msuk laluan sikit tunggu msa trun tnda je. Tetiba seram 🤭🤭 2/9 kna admit klau still tkde tnda.

saya 32 week baby dah masuk laluan dahh...skrg dah 36 week baru scan masih dalam laluan..so normal kalau baby dalam laluan awal. lagi bagus..😅

Sy baby dh msuk laluan...38week 1 hari..skrg niey sdg rsa skit perut bawah ngn punggung xthn..lepastu celah peha..sy msih cnfius tnda bersalin..