Braxton Hicks

Ada tak mommies sama kes mcm saya dah 36w4d tp langsung tkda Braxton Hicks. Nk tanya bersalin ikut due date atau over due? Risau sbb ank first over due then induced jln buka sampai 4cm shja last option emergency czer. Risau kandungan kedua jgk akn terjadi yg sama. Sy dh buat jln laju, buat krja2 rmh, jln pg ptg, mkn kurma sbg ikhtiar utk bby lhir awal dan melalui normal delivery. Tp still xda rsa false contraction mcm mommies lain rs. Risau saya

2 Balas

Saya nak masuk 38w ni pun tak dapat lagi rasa false contraction. Padahal ni Anak kedua. Nak kata mencangkung, berjalan, buat keje rumah semua dah. Lagi2 Bila kena handle Anak yg setahun dalam fasa explore ni.

pengalaman sis ni mcm sil saya. tkde rasa contraction. Jangan risau ye ibu. twrukan pantau pergerakan baby n tanda2 lain.