SEMBELIT SELEPAS BERSALIN

Ada tak mommies kt cni yg csec mengalami masalah sembelit teruk lpas bersalin tak?Saya ni mcm ada tanda-tanda kena Colon Cancer dah..tgah tggu result darah…harap yang baik-baik saja result dia 😔#firstmom #csectiondelivery #csectionmommy #pleasehelp #firstbaby

13 Balas

Klu lp bersalin mmg normal kna sembelit. Even yg normal. My 2nd pregnancy, sy kna sembelit lama. Almost a month. Lps sebulan sy ikhtiar mkn virgin olive oil. 1 sudu besar 2 kali sehri. Dh takde mslh sembelit dh. Membuang pun dh nk jd regular. Tp mkn EVO ni ambil ms utk hilang sembelit ye. Its not magic pill. Sy lps seminggu mkn br sembelit hilang. Sebelum tu msh sembelit tp x teruk sgt. Lama2 dh senang membuang.

Saya bersalin normal anak pertama pun kena sembelit juga. Setiap kali nak berak rasa mcm nak bersalin sekali lagi pula habis termenung dalam toilet nak sejam juga merenung nasib hahha

masa bsalin normal ank first, sembelit pakej menung dlm tndas😂🤣.. mse pntg kguguran ank yg kdua, saya minum air kotak sunquick perisa oren.. alhamdulillah xsembelit..

Saya bersalin normal pun ada sembelit jugak. Lepas tu Kakak Ipar suggests makan ubat bancuh Forlax, sangat membantu untuk buang air.. boleh beli dekat mana2 Farmasi..

sy wpon beranak normal mmg jd sembelit jgk..mkn buah oren tiap2 hri, sayur, air masak smua dh tp ttp sembelit .mkn ubat doktor bg msa discharge pon tetap sama.. mmg perit

1y ago

Saya nk masuk setahun da ni sembelit tu yg risau bila g klnik doc ckp xda apa haihh

bleh makan lactul untuk sembelit... saya beranak normal pun kna sembelit... pastu kena kencing tak Lawas pakej kencing kotor... hari hari menanggis juga

1y ago

lps mkn lactul ok ke?

saya lepas bersalin anak nak masuk 3 bulan baru merasa sembelit berak sampai keluar darah , trauma rasa nak membuang 😖😖

iya bersalin czer. minta ubat tp doc suggest makan olive oil 2 sudu tiap hari. tp x mkn pon. geli tekak haha

alhamdulillah saya bersalin normal xpernah lagi lah kena sembelit..najis lancar aje keluarnya

bnykkn minum air dan buahan..aah kna gak sembelit pastu lepasbnyk mkn sup2 sayurr ok daa