Coffee

Ada tak Mommies kat sini yg coffee addicts. Nak kena stop terus coffee once pregnant atau boleh lagi tak nak minum coffee setiap hari? #5weekspregnant

29 Balas

saya addict caffein.. mmg tiap hri kena jgk mnm.. tp since prgnt tetibe rasa tu tkde.. tambahan alahan teruk.. tp alhamdulillah jgk sbb sy ada anemia kena elakkn caffein huhu

Sy mule pregnant ritu suke sgt kopi...hari" nk segelas besar kopi ais...tpi since HB makin low,terus stop semua caffein,,kopi,nescafe n teh semua sy stop...

Saya dulu mmg hantu nescafe and coffee, tpi once tahu pregnant terus stop sebb caffeine tak bagus untuk baby sis, boleh rendahkan hb pun ye jugak 😊

Saya coffee addict jg. Lpas tau dri preg, stop minum dulu masa dlm trimester pertama. dh masuk trimester kedua, minum sikit je, buang rasa ingin

Sy eddict dulu...Skrg sangat2 kurangkan sbb hb rendah sikit...Bila teringin je sy beli nesc..Tu pon mayb sebulan dua sekali klau ada

Kafein boleh mengganggu bacaan hb nnt sis. Nnt sis jugak yg risau. Better gantikan dgn minuman lain buat sementara preggy ni

sy pun coffee addicts. pregnant pun sy minum tp seminggu sekali je kdg x minum langsung sbb takut jg ade pape dgn baby 😅

Sy stop terus masa first trimester sbb ada mslh bleeding and low hb. Trimester ketiga sy minum tp sht terhad pengambilan.

Kalo hb drop, kena la stop.. mcm sy, addicted juga. To bilanhb drop, nak tak nak, kne stop..

Boleh minum tp kurangkan. Kalau stop terus pn tak ok jugak sbb sis dh hari2 minum.